Saturday, February 5, 2011

Surat cinta (mungkin)

Dear Awak,

Awak, kita dah lama kenal kan? Eh, takdela lama mana. Tapi lama la jugak. Mula-mula kita pandang pun tak kan? Tapi macam mana tah kita boleh rapat. Kita pergi mana-mana pun mesti sama-sama je. Awak mungkin tak anggap saya ni apa-apa, tapi sebenarnya saya anggap awak lebih dari apa yang sepatutnya. Tapi saya tak berani nak cakap, saya diam je. Asalkan awak ada kat sebelah saya selalu, dah cukup untuk saya. Serious, saya rasa selamat bila dengan awak. Tapi saya selalu ingatkan diri saya jangan nak lebih-lebih sangat. Nanti ada yang marah. Awak pandai amek hati saya. Memahami pulak tu. Tapi saya tau, dengan orang lain pun awak layan macam tu. Awak memang pandai melayan! Tapi sejak dari hari yang kita kena berpisah sekejap haritu, kita dah makin renggang. Kita tak rapat dah macam dulu. Sumpah saya rindu 'kita' yang dulu. Saya nak macam dulu-dulu balik!

Finally, kita dapat jumpa balik. Saya happy betul! Tapi happy saya tu tak lama. Saya tegur awak pun awak tak pandang! Saya datang dekat pun awak jauhkan diri. Sedih gila saya time tu. Tapi saya berusaha jugak nak dekat dengan awak. Saya dah taknak bising-bising lagi dalam rumah ni. Nanti tuan saya marah. Tapi, sampai macam ni sekali awak layan saya? :


Pehh! Sedih! Macam mana kita nak buat anak nii? Awak garang betul! Kesian la kat saya ni. Hm, takpelah. apa-apa pun, awak tetap akan berada dalam hati saya Baby Black! Sayang awak forever! Jangan lupakan saya, kenangan2 kita, semua benda lah. Okay? Byee! I Miow You! :*


Yours Truly,
Garfield.
Mengintai dari tirai kamar. :P
(Garfield ialah kucing jantan berwarna orange tu dan Baby Black ialah kucing betina yang berwarna ... errrr .. black tu. -______-")

Wednesday, February 2, 2011

Cerita diri sendiri.

New year, new places, new friends, new surroundings, new etc2, but are we the 'new us'? For me, errr, aaa, errr, I don't know. But,

I am the type that :

  • Bila dengan new surrounding, dengan orang-orang yang tak kenal kan, i'll be very passive. Pendiam giteww! Aku tunggu orang tegur aku dulu, baru aku tegur dia balik.
  • Ramai yang kata aku sombong sebab aku selalu buat muka serious je. Ada yang kata aku kerek pulak tuuu, sebab aku suka pandang slek kat orang. BAHAHA. Maafla~ tak sedar pun aku pandang korang camtu selama ni. HAHA. :P
  • Tapi bila once aku dah start comfortable and rapat dengan someone, i'll tend to be very clingy with them. Memang aku akan duduk/jalan-jalan/buat apa-apa je la, semua dengan dia. Tak kisah la lelaki ke perempuan ke. Malas nak bergaul punya pasal. -_____-"
  • Ramai yang kata aku manja. Hell yeah. Manja la sikit kot? Kan aku dah kata aku ni 'the clingy type?' HAHA. Kalau kau (lelaki) rasa aku macam suka/admire kat kau ke apa kan, err, better think twice, sebab aku memang jenis yang manja nak mampus dengan orang yang aku rapat. Padahal takde feeling apa-apa pun. Tu just bermaksud yang aku selesa dengan kau. :). Kalau dengan senior-senior perempuan, lagila, memang aku manja habis! Kan Kak Mei kan? (Dengan harapan Kak Mei baca entri aku ni) HAHA.
  • Kalau aku bengang/tacing dengan someone pulak, i'll just simply ignore that person. Tak bercakap, tak pandang, tak jawab call, tak balas message, off chat kadang-kadang (uhuk2!) HAHA. Aku memang jenis macam tu. Taktau kenapa. Maybe aku takut aku lagi tambah sakit hati bila layan orang tu. Ika sampai buat video kot nak pujuk aku! Terharu aku! HAHAH. Thanks dear. :*
  • Oh, kalau yang pasal pandang slek tu, kadang-kadang 'pandangan slek' ku itu memang aku tujukan kepada someone. MUAHAHA! Agak-agak kau ada buat aku sakit hati ke apa kan, memang haruslah kena pandang slek dengan aku. Heheh.
  • Aku seorang yang sangat sangat sangat banyak cakap. (Dengan orang aku rapat je la tapi). Haizan sampai suruh aku diam masa tengah lepaking. Siot! Ada one time tu, aku tengah demam, tapi gagah jugak nak pergi Bangi Kopitiam ni. Tengah duduk-duduk tu, aku diam je la. Sebab tak larat. Pastu Haizan kata kat kakak dia "Ha, baik pun budak ni! Diam je. Kalau tak tu, potpetpotpet memanjang!" -________-". Siot habis kan minah tu? Grrrr. HAHA.
  • If aku tak suka someone, aku tunjuk. Aku bukannya talam dua muka, depan-depan kemain layan baik gila, tapi belakang-belakang mengumpat. Tak. Aku depan-depan tunjuk yang aku malas nak layan dia, belakang-belakang, mengumpat. HAHAHA!
  • Kalau ketawa, eheh, memang aku tak boleh cover. 1 USM tu boleh dengar. Okay tipu. Tapi memang tak cover la. Ikut suka aku la nak gelak kuat-kuat ke hape. Nanti depan mertua baru la gelak sopan-sopan. Dah practice awal-awal dah. Don't worry. MUAHAHA! :P
  • Kaki carut? HEHE. Dengan certain-certain orang je. Agak-agak kalau dia tu kaki carut jugak and tak lut dengan carutan bagai ni, memang carut mencarut lah kita ye. HAHA. (Tapi sekarang dah kurang la. Saya kan sopan! HA HA HA!)
  • Aku seorang yang berdendam kot? Entah. Tapi aku jenis yang akan balas balik apa yang dia buat jahat dekat aku. Baru la adil! MUAHAHA! Kejam en? Adehh. Nanti aku ubah la sikit-sikit ye?
  • Cakap pakai lepas je. Lagi-lagi bab perli-memerli ni. Yeahh. Memang mulut takde insurance. Kenapa? Kau nak belikan? Boleh! HAHA. :P
  • Oh, aku suka gelakkan orang yang tersasul/tersalah cakap. Kalau aku dengar je, konfem aku tibai gelak gila-gila. Jangan tacing dengan aku sebab tu, okay?
  • Bila ada yang ajak aku lepaking ke apa, dorang akan sentiasa dengar jawapan 'jommmm' dari aku. Yeahh. Aku bosan duk terperap je dalam bilik. Kalau aku taknak ikut tu, ada la benda yang buat aku takleh nak follow atau aku malas. HAHA.
  • Aku akan rasa bersalah kalau ada orang mengumpat kawan aku dengan aku. Lagi-lagi kalau pasal kawan baik sendiri. Aku akan dengar je, pastu okay dah. Aku tak bagi respon sangat. Serba-salah beb! HAHA
  • Oh haa, kalau dengan orang yang aku baru kenal ke apa kan, i'm the type that will laugh more rather than talk more. Sebab aku automatically jadi blank taktau nak cakap apa, so ended up jadi tukang gelak je lah. :D
  • Paling penting, I hate morning classes! Urghh! Kenapa mesti semua kelas pun nak buat pagiiii? (Ni nampak sangat dah out of topic. Dah tarak idea latewww!) HAHA.

So, that's a lil bit bout me. I want to know more bout my readers too! Meh aku tag korang buat benda ni :

Copy and paste this to your entry, describe bout it, and publish your post with whatever title you like :

I am the type that : / Aku jenis yang :
(Pilih satu)
__________________________________________________________________

Do it tau! Nanti aku baca blog korang and will comment your post! (Benda ni pun sesuai untuk sesiapa yang tengah takde idea langsung nak update blog dia nak cite pasal apa, haa, amek ni, copy paste, buat. Okay?) Happy doing it! Toodles~ :)

Monday, January 31, 2011

Special entry. :)

Hokay. Today (310111) will be a very special day for these two special girls : Atiqah Syakila and Noor Hafizah. So, here's a little not so special gift for both of you. Nanti esok lusa tulat tahun depan, aku bagi la hadiah lain. MUAHAHA. :P



Yeah, she's my bestbestbestbestbestfriend ever. Kitorang start rapat sebab kat asrama dulu, aku suka pergi mintak makanan kat dia. Banyak stok kot minah ni! HAHAH. Time SPM, tidur sebelah2, pastu tengah syok-syok gosip, dengar bunyi pelik, terus dua-dua pun terdiam, pastu tidur terus. HAHAH. Lawaks! Memang banyak la memories togeda2 dengan dia. Semua hal aku dia tau, semua hal dia aku tau. (Rahsia terbesar masing-masing pun ado! HAHA) Dia kenal kawan-kawan aku and aku kenal kawan-kawan dia. Siap stalk dekat wall masing-masing tu! Kalau boleh, semua wall post pun nak baca! HAHAHA. Everyday, kalau tak chat kat fesbuk, memang tak sah. Kalau salah sorang takde, mula la post kat wall cari mana dia ni, sume2. And yeah, she's the one yang paling memahami aku. Kaki gosipss la katakan! Siap buat handphone strap letak nama kitorang lagi. Siapa bukak, putus kawan. HAHA. Tapikan Kiki, eheh, nanti aku bagitau kau. >.< . Pastu, kalau dia nangis, mesti aku nangis sekali. Apesal tah? Dah la minah ni cengeng! HAHAHAHA. :P.

Btw, here's for you, Kiki : Aku sumpah sayang kau forever ever ever. Jangan cengeng sangat tau! Aku tau kau kuat. Jaga 'Edward' kau baik-baik okay? And, good luck in your studies this time. Pointer masuk Dean's List weh! Nanti aku belanja kau Doodolls! :D. Thanks for being there when I need you. Dah la aku selalu call kau excited nak cerita something, pastu terlupa aku nak cerita apa. HAHAH. Pastu kau pun bengang sekali bila aku tengah bengang dengan someone. I like that! HAHA. May Allah bless you and may our friendship last forever. I love youuuu and Happy 20th Birthday, bebeh! :*

NOOR HAFIZAH RAMLI


Fza! Our Kak Long in the class. Our soon-to-be lawyer also! Dekat sekolah dulu, kitorang memang tak rapat. Siap dorm aku anti dengan dorm dia lagi. HAHAH. After dah habis SPM, baru la kitorang start rapat, pastu lepaking sama-sama. Oh, Fza is the only one yang boleh tahan aku punya 'pemberontakan'. HAHAH. Don't know why, asal dengan dia je, ada je benda aku nak lawan cakap dia. Dia pun dengan sabarnya layan aku yang banyak songeh ni, sambil aku gelak-gelakkan dia. Sumpah best sakat dia! Dia memang layak jadi lawyer. Ada je isi dia nak lawan aku punya pemberontakan tu balik. Urgh! Tau la budak bahas kannnn? HAHAH. :P. And yeah, dia memang boleh cool people down. Aku yang tengah bengang dengan sesiapa, dengar je dia bebel, konfem aku tergelak lepas tu. Tak tahan tengok muka dia. HAHAH!

This is for you pulak, Fza : Thanks for being my friend, dear! Maaf lerr aku selalu melawan ckp 'Kak Long' ni kan. Takde intention punn. Nak nyakat kau jeee. HAHAH. Gelak dengan kau memang sampai bila-bila pun takkan habis! Ingat tak yang kita Skype dulu tu? "Are your mic mute?" "No la buduh!" HAHAHA. Boleh marah mic tu kan? Hahah. Gelak dengan kau konfem sampai sakit perut! Serious rindu nak gelak-gelak dengan kau dohh! We need to meet up as soon as possible! Heheh. Ohh, good luck also in your studies! Nanti bila aku ada pape future nanti kan, i'll hire you as my lawyer okayy? And we really should take more pictures of both of us together. Baru aku sedar pic kita dua je tak banyak sangat. Huu. Lastly, may Allah bless you and please keep our friendship forever! Happy 20th Birthday, Darling! I love youuuu! :*

P/S : Nak celebrate bila and dimana niii kakaks-kakaks sekalian? :P

Sunday, January 30, 2011

Something but nothing.


Emo sikit. Tak, emo banyak kot. I need chocolates!

I'd catch a grenade for you ,
Throw my hand on the blade for you,
I'd jump in front of a train for you,
You know I'd do anything for you,
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for you,
But you won't do the same.

Saturday, January 29, 2011

Hapdet! Hapdet!

Ehem! Hello uolls! Maaf lerr mak dah lama tak hapdet blog ni haa. Mak busy betul, nyah! Ni cuti CNY ni baru lerr mak sempat nak tulis sikit-sikit. Sikit je la tapi ye?

Okayy, enough with the annoying intro. Tak payah rasa nak sepak aku laju-laju okay? HAHA. So, korang apecer? How's life? To university students, konfem2 la korang busy dengan assignments bagai tu en? Budak-budak lepas SPM pulak aku baca kat fesbuk ramai betul yang buat part time job. Jeles wey! Dulu aku nak kerja pun, tak boleh tau! Bak kata Abah : "Kau nak kerja, baik kahwin terus!" Sentap hati Adawiyah, Abah! HAHA. Nasib baik untuk cuti sem yang panjang gilaaa bulan Jun nanti, Abah dah bagi green light untuk kerja. Kalau tak, memang membongkang je la kerja aku kat rumah ni. MUAHAHA!

Ha, camner result 1st sem korang? Masuk Dean's List keh? BAHAHA. Result aku mimpi je la nak masuk DL tu. Maklumla, orang yang takde basic pastu buat gaya otai taknak pergi kelas serupa macam org yang dah ada basic memang patut dapat pointer macam aku pun. HAHAH. Kanak-kanak, jangan ikut okayy? Menyesal nanti!

Btw, kat USM banyak jugak la activity yang aku join. Keep me busy giteww! HAHAH. One of it, Pesta Hoki USM-International. Memang orang semua dah balik rumah time cuti sem, aku tertonggeng-tonggeng lagi kat USM tu. Sayang USM la katakan. MUAHAHA. Tapi okayla, banyak jugak benda yang aku dah belajar dari situ. Eg : mintak penajaan, jaga accommodation bagai. Huu. Tapi next year memang aku takkan join dah. Seriksss. Hahaha. :P

Before going to the Pesta Hoki dinner at Vistana Hotel. Terima kasih penaja baju : Kakak Gemoksss! :)


Pastu Rakan Muda ada pulak buat lawatan ke universiti-universiti kat KL ni. Wajib for all the AJK2 la kira. Buat lawatan ke KL giteww! Teruja mak, nyah! Pfft. HAHAH. Pic tu kat Kementerian Belia dan Sukan. Tidur pun sodap dalam tu! Bagi can aa kat dorang bagi muka masuk dalam blog aku ni. Nampak tangan aku je dalam pic tu. :P

Basically, aku memang busy untuk Rakan Muda + studies la sekarang. Meronggeng ke shopping mall at least 3 kali seminggu tu memang wajib ye! Busy ke tak, tetap ku harungi perjalananku. BAHAHAH.

Terima kasih kepada penaja kereta dan driver untuk kemana-mana : Nik Nur Izzati! HAHAHAHA. Kereta dia memang tak suka aku. Asal aku drive je, mesti rosak. Biba punya kereta! Huh! HAHAH

Muka kekenyangan masing-masing lepas tibai steamboat kat Seoul Garden. Muka tetap kena maintain even meja berkecah gila sebab makan macam buragas. HAHA.

Haaaa, pastu2, haritu kan, USM FC ada friendly match dengan Kelantan FC. Omaigoddd! Aku nampak Khairul Fahmi a.k.a Apex. Teruja baiiii! HEMSEM! Hahaha. Pastu lepas match tu dah habis, aku balik lambat sikit. Pastu tetiba nampak dorang pun nak balik sekali, and aku macam nampak Apex. Terus aku panggil nama dia, and dia pandang. Cakap la mintak amek gambar bagai kann. Pastu bila dah blah, aku tengok2 balik pic tu, muka mamat tu sumpah lain. Tapi macam nak sama sikit. Tapi lain. HAHA. Faham tak ayat aku?

Rupa-rupanya, ni bukan Apex! Ni Shahrul Idlan Talaha! BAHAHAH. Siapa suruh dia pandang masa aku panggil 'Apex' tu. Urgh! Dah la aku rabun. Dalam gelap pulak tu. HAHA. Oh ye, pic tu memang aku yeeee, maaf la edit sikit. Muka buruk benor time tu. HAHA. :P

So, lepas ni, KALAU aku rajin, aku update la blog ni lagi. Ni pun update sebab peminat fanatik aku dah suruh update. Tiap-tiap malam bebel tak habis-habis. HAHAH. Puas hati kau mekkkkkk? :P Okay, boiiiiii!

Wednesday, November 17, 2010

Bold it!

Bold what applies to you. Okay, here's mine. :)

my personality:

  • i’m loud. 
  • i’m obnoxious.
  • i’m sarcastic.
  • i’m cocky.
  • i cry easily.
  • i have a bad temper.
  • for the most part i don’t like people.
  • i’m easy to get along with.
  • i have more enemies than friends.
  • i’ve smoked.
  • i’ve smoked weed.
  • i drink coffee.
  • i clean my room daily.

my appearance:

  • i wear makeup.
  • i wear a piece of jewelry at all times.
  • i wear contacts.
  • i wear glasses
  • i have braces.
  • i change my hair colour often.
  • i straighten my hair often.
  • i have a piercing.
  • i have small feet

relationships:

  • i’ve missed an ex before.
  • i’m always scared of being hurt.
  • an ex has physically abused me at least once.
  • i’ve told someone i loved them when i didn’t.
  • i’ve told someone i didn’t love them when i did.
  • i’ve been in love more than two times.
  • i believe in love at first sight.
  • i believe lust is more important than love.

friendships:

  • i have a best friend.
  • i have at least ten friends.
  • i’ve gotten a phone call in the last 48 hours from a friend.
  • i’ve beaten up a friend.
  • i’ve been in a serious fight with a friend.
  • i can trust at least five people with my life.

experiences:

  • i’ve been on a plane.
  • i’ve been on a train.
  • someone close to me has died.
  • i’ve taken a taxi.
  • i’ve taken a city bus.
  • i’ve taken a school bus.
  • i’ve gone bungee jumping.
  • i’ve made a speech.
  • i’ve been in some sort of club.
  • i’ve won an award.
  • i’ve spent 24 hours on the computer straight.
  • i’ve been in a physical fight.

music:

  • i listen to r&b.
  • i listen to country.
  • i listen to pop.
  • i listen to techno.
  • i listen to rock.
  • i’m one of those people who play songs repeatedly until i hate it.
  • i hate the radio.
  • i download music.
  • i buy cd’s.

television:

  • i spend at least six hours a day watching television.
  • i watch soap operas daily.
  • i’m in love with days of our lives.
  • i’ve seen and liked the o.c.
  • i’ve seen and liked one tree hill.
  • i’ve seen and like americas next top model.
  • i’ve seen and like popular.
  • i’ve seen and like 24.
  • i’ve seen and liked csi.
  • i’ve seen and like everwood.

family life:

  • i get along with both of my parents.
  • my biological parents are still together.
  • i have at least one brother.
  • i have at least one sister.
  • i have at least one step brother/sister.
  • i have at least one half brother/sister.
  • i’ve been kicked out of the house.
  • i’ve ran away from my home.
  • i’ve sworn at my parents.
  • i’ve lied to my parents.
  • i’ve lied to my parents about where i am.
  • i’ve lied to my parents about what i’m doing.
  • i’ve lied to my parents so i’d be allowed out.
  • i’ve walked out when i’ve been grounded.

hair:

  • i’ve been brown.
  • i’ve had streaks.
  • i’ve cut my hair in the past year.
  • i’ve dyed my hair in the past year.
  • i’ve been blonde.
  • i’ve had black.
  • i’ve been red.
  • i’ve been light brown.
  • i’ve been medium brown.
  • i’ve been blue/green.
  • i’ve gotten my hair thinned.
  • i use conditioner.
  • i’ve used silk therapy.
  • i’ve used hot oil treatments.
  • i’ve curled my hair.
  • i’ve straightened my hair.
  • i’ve ironed my hair.
  • i’ve braided my hair.

school:

  • i’ve yelled at a teacher.
  • i’ve been suspended.
  • i’ve had an in-school suspension
  • i’ve been sent to the principals office.
  • i’ve walked out of class.
  • i’ve skipped an entire day of school.
  • i’ve skipped a whole month of one certain class.
  • i’ve failed a test.
  • i’ve cheated on a test.
  • i’ve helped someone else cheat on a test.
  • i’ve failed art.
  • i’ve failed p.e.
  • i’ve failed math.
  • i’ve failed science.
  • i’ve failed another class.
  • a teacher has called my parents.

Wednesday, November 3, 2010

Random Random Random

Can i just bury my blog? Kesian lama gila tak berusik. HAHAH. Okay2, nanti lepas final exam habis, aku update paaaaannjaaaaaaaang lagi okeh? Sekarang mari kita merapu meraban je sebab stress study. (Study ke?) :P

Sekarang sepatutnya study week, kena la study kan? Tapi dah aku balik KL, jangan harap la nak study. Study pun the night before nak balik USM. Huahua.

Balik je KL, kakak ajak balik rumah dia, apa lagiiii, mari bazirkan masa! Tak payah study. HAHA.

Dia belanja makan besau kat Secret Recipe. Oh ye, tu Sakeena gemuk yang tak habis2 makan.

Ni pulak Baby Black yang tak nampak mana mata, hidung n mulut. HAHA!

Esoknya kami gerak pergi rumah Mak Long. Ada birthday party Farisa, Najla, Wani, K.long, sape tah lagi. Ramai gilaa! Tapi hadiah bawak untuk sorang je. -___-"

Sebelum gerak, kita kena ber'perasan' depan cermin dulu ye, adik2! Tak kisah la mata kau sepet ke apa ke. HAHA!

Tadaaa! The cakes! I've always wanted the Barbie cake since I was 4 years old! Tapi tak pernah dapat. :/

Balik tu, ikut K.naz pulak. Makan besau lagi kat Restoran Rumah Thai for free! Yummeh! Thanks K.je! :D Pastu tidur kat rumah abang yang 1 km jauh dari rumah sendiri. HAHAH. Frust sebenarnya tak dapat pergi Bukit Jalil tengok Kelantan vs Negeri Sembilan.

Last2, kita tengok kat tv je yee. Ha si Kitty tu peminat tegar Kelantan. Satu geng! GOMO KLATE GOMO! HAHA

Ohh and, Garfield dah nak dekat aku balik. Comel je bila dia tiba2 kiss aku. Heheh. Ailapchu Garfield! Last sekali, aktiviti yang tak boleh tinggal - Bowling!

Yeah bebeh! Time SUKAD taknak pulak markah mcm ni. Haihh. -___-"

Dah. Tu je yang aku buat. Lagi 1 jam kejap lagi nak balik USM dah. Nak study betul2. Fuh3! Pray for me yea? And, good luck to those who will be having their final exams also! Kita KENA dapat Dekan sem ni! :D Byeeeee!

Oh, ni sandal baru saya. Hikhik. :D (Perlu ke?) HAHAH

Thursday, September 23, 2010

Dynamite - Taio Cruz

Ignore bout the thing that i said i'll update this blog with buka puasa bla3 bagai. Not in the mood + dah terlambat dah kott. Hahah. Now, I just felt like doing this! Hehehe.

1. Put your iTunes, Winamp, Windows Media Player on shuffle.

2. For each question, press the Next button to get your answer.

3. You must write that song name down no matter how silly it sounds.


***


1. If someone says "are you okay" you say?

Winner - Jamie Fox


2. How would you describe yourself?

Already Gone - Kelly Clarkson


3. What do you like in a boy?

Boys And Girls - Pixie Lott. Hahah


4. How do you feel today?

Misery - Maroon 5. Betul weh! Hahah


5. What is your life's surprise?

Beautiful - Eminem


6. What's your motto?

According To You - Orianthi. Huahua!


7. What do your friends think of you?

She-wolf - Shakira. Walaoweh! HAHHA


8. What do your parents think of you?

If You Seek Amy - Britney Spears. -___-"


9. What do you think about very often?

Can't Be Tamed - Miley Cyrus. :D


10. What is 2+2?

If We Ever Meet Again - Timbaland ft. Katy Perry


11. What do you think about your best friend?

Take It Off - Kesha. HAHAHAH!


12. What is your life story?

Somebody To Love - Justin Bieber


13. What do you want to be when you grow up?

Bad Romance - Lady Gaga. Wowowow! HAHAH


14. What do you think when you see the person you like?

What Should I do - Jang Geun Seuk


15. What will you dance to at your wedding?

La La La - Auburn


16. What will they play at your funeral?

Blah Blah Blah - Kesha. HAHAH. Shiotttt!


17. What is your hobby/interest?

Dangerous and Sweet - Lenka


18. What is your biggest fear?

Something More - Secondhand Serenade


19. What is your biggest secret?

Hush Hush - Pussycat Dolls


20. What do you want right now?

Come Home - Onerepublic. :( Betull! Nak jumpa Garfield yang gemuk tu. Heheh.


21. What do you think of your friends?

Wanted - Jessie James.


22. What will you post this as?

Dynamite - Taio Cruz.



Btw, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI YANG KE-14 korang! Hahahaha.


Sunday, September 5, 2010

Saya nak jakun kejap!

Hoyeah hoyeah! Cuti raya dah start, so dah boleh cium dah udara tercemar KL yang aku rindu ni. Lots of raya shopping need to be done. Goshhh, malasnya la aku! HAHA.

Bout the title, balik KL hari tu naik bus Aeroline, ha tu la yang jakunkannya. Takde pape pun sebenarnya. Terasa nak jakun kejap sebab harga tiket dia double the normal price weh! Setahun sekali boleh la nak balik KL naik bus tu. Kalau every trip pun nak amek Aeroline, memang tergolek-golek ah aku pokai taktau nak makan apa kat USM tu nanti. HAHAHA!

The bus. (I didn't take this pic, stole it from other website) haha.

The lower deck. Got pantry and Bathroom also there.

So, from Penang, departed at Queensbay Mall. Masuk2 je bus, the 'stewardess' (i don't know what to call her) gave us mineral water. Then she gave headset, boleh connect kat kerusi. Takde la best mana pun music yang dorg pasang. Tak lama lepas tu dia serve makanan. Disebabkan aku tak puasa, tibai je makan dalam tu. Lapar gila kot dari pagi tak makan! Hahah.

In the bus. Seat dia tak best sangat, takleh nak kebelakang banyak2. Sakit tulang akuh! Haha. Nasib baik ada cushion tu, best sikit tidur. :D

They served this. The Chicken Rice Shop's chicken rice. HAHA

Bila dah kebulur, even tak suka nasi ayam pun, aku tetap tibai jugak sampai licin! HAHA

Dah kenyang, tidur la kan. Apa lagi. Then dye kejut, tanya nak hot beverage ke tak. Pilih nak coffee, tea or milo. I chose milo. Dia pergi je, aku sambung tidur balik. Tersedar jap, tgk2 dah ada milo atas meja. Habiskan milo dengan mamai2nya, tidur balik. Tersedar lagi, tengok cawan milo dah takde. HAHAHA. Aku kalau naik bus, konfem tidur punya! Takde makna nak menikmati pemandangan kat luar bla3. Hahaha.

Pastu, sampai la kat Corus Hotel. Maka beta pun tunggulah bapak beta untuk jemput beta disitu. HAHA. Tu je sebenarnya
(kau jangan nak banyak comment aku tulis apa dalam blog aku ni okay? Tak suka, tutup windows/tab ni sekarang. Hahah). Dah. Next post nanti i'll update pasal buka puasa. Wait for it okayy? Toodles! :)

Tuesday, August 10, 2010

Beware, this one is a very long post. :)

HELLO EVERIBODEH! (cantik betul aku eja). Sorry for not updating this blog for a very long long long long time. Busy girl nih! HAHA. Okay2, so, now i'm officially a USM student. Menetap di Desasiwa Restu, Tingkat 8, bilik err, bilik ..... sila cari kasut saya. Nanti jumpalah bilik mana. :P.

Hokay, so the orientation week sangatlah memenatkan. Kena jalan from Restu to DTSP tiap2 hari. Jauh gila okayyyy tambah dengan bukit-bukau bagai. Bayangkan kehitaman kulit aku sekarang macam mana. Aihh. Kalau pakai bedak mesti muka jadi kelabu. HAHAH. Okay, over sikit. :P Nasib baik hari2 last tu dorg sediakan bus. Pheeewh. Kalau tak, mesti dah jumpa ada badan bergelimpangan dekat tengah2 jalan tu. Hahaha. Ohhh2, and abg2 + kakak2 PPSL banyak tolong junior2 dorg neh sepanjang orientasi tu. Thankss! :)

Habis orientasi tu pulak, ingatkan dapatla rest. Tapi, mimpi je la kau nak rest. Jumaat tu terus kena pergi Kem Pimpin Siswa dekat Gerik, Perak. The camp was fun but a lil bit tiring. Biasala tu kan. Nama pun kem. Tapi memang seyes best laa! Teammate aku bestt pastu kitorang paling banyak menang dalam game2 bagai. And2, kitorang dapat buli fasi2 sebagai hadiah kitorg. Hahaha.

Miss you guys already!

Habis kem tu barula start masuk lecture semua. First day memang sumpah pening nak naik bus colour apa. Lawak gila bila fikir balik. HAHA. Pastu, subject2 yang aku amek sekarang memang semua aku takde basic. Terbaik ah! Kena double triple berusaha kali ni. Pheewh2! Pray for me okay? :D

Next 2 weeks lepas tu, aku join Program Rakan Muda Wawasan Desa Peringkat Barat Daya dekat Kg Permatang Damar Laut (aku sorang je 1st year yang join!). Aktiviti stok yang kita kena duduk dengan mak angkat tu. And2, aku dapat family yang amek skali 6 orang anak angkat. Kami panggil mak angkat kami "Chaq". She's nice! Kesian dia kena duduk sorang2 dekat rumah tu. Teringat lagi time kitorang tengah dinner, aku makan nasi kerabu yang extra pedas. Kebetulan Chaq nak rasa sikit, pastu dia amek aku punya nasi sket. Bila pandang je Chaq, berair2 mata Chaq tahan pedas. Chaq tak boleh makan pedas rupanya. HAHAHAH. Siannn Chaq! Bila balik USM balik, MT2 sume buat post-morthem la kan. Pastu aku ditanya sebab aku sorang je 1st year kat situ. HAHA. Segan ai! :P

The peeps who joined the program. :)

Haaa, tak bape lama lepas tu, (kan aku dah kata post ni panjang gila) aku join Round Island PERMAS. Oh, PERMAS = Perkumpulan Mahasiswa/i Selangor dan Wilayah Persekutuan ye kawan2. :P. The trip was fun. Banyak tempat kitorang pergi. Tak ingat pergi mana. HAHAH. Tapi for me, paling best time aktiviti kat laut la. Tak sangka cantik jugak laut kat Penang ni. Tapi bila Razzuan habis je mandi laut tu, terus dia kena rashes. Adehhh. Hilang segala positive thinking aku kat laut neh. Tapi tetap besttt! PERMAS peeps memang sempoiii! Hahah.

Seronokkkkk! :D

Tu je la aktiviti2 yang aku join kat sini. Saja nak meluangkan masa yang tak berapa nak ada tapi saja menggatal nak join semua. Aihh. Ohh2, and aku dilantik sebagai :
  • Timbalan Exco Wawasan Desa, Sekretariat Rakan Muda.
  • Penyelaras 37th Pesta Hoki USM - International.
Huuuuu. Hope i can do my best to divide my study time and my Ko-k time equally. Nanti balik rumah kena bebel dengan Abah sebab tak reti2 nak study. Hehehe. Dah. Tu je nak tulis. Sekarang nak pergi Queensbay dengan Eiyka Sunar untuk membazir masa lagi. Byeeee!

Friday, July 2, 2010

Short update only

Sooooooo sorry for not updating this blog at all. I'm currently more active in using Tumblr. For me blog dah macam Myspace and Tumblr macam Facebook. Hahah. (for me je taw! no offence okay?) :P. Do check out my Tumblr btw. URL ada dekat my fb.

Btw, nanti dah nak gerak pegi Penang. Nak jadi mahasiswi USM dah. Hehehe. Semangat. Papepun, do pray for my success okay? Byeeee! Muahhh!

Tuesday, June 8, 2010

My Water Moments. :)

The trip to Pulau Lang Tengah was so so so fun! Walaupun aku penat nak mati the day sebelum nak pergi sana sebab Youth'10 tu, tapi tetap aku gagahkan diri. (ciss, macam kena buat bangunan plak kat sana) haha. Started the trip at 6 a.m and abah bawak kereta laju nak mampus. Bayangkan 500 km in 5 hours. Gila. Nasib baik aku tidur je on the way tu. HAHAHA.

Sampai sana macam biasa la, check-in, bla3 bagai. Lepas tu, masuk bilik je, sambung tidur balik. adohh! Nak prepare untuk snorkeling petang tu la kononnya. pfffft!

Introducinggg *drum rolls* Pulau Lang Tengah! Yayyyyy! -___-"
1st snorkeling place. Sini banyakkk nemo. Rasa macam nak bawak balik je sume. :P

Masa snorkeling tu, aku memang tak join team snorkeling tu, instead aku pegi swim jauh2 sorang2. Best! Ada satu tempat tu, memang banyak batu2 besar kat sana. Boleh swim antara batu2 tu lagi. Aku rasa macam tengah dalam some kind of adventure pulak bila lalu tengah2 batu tu. Banyak ikan, corals bagai. Seronokk! Dah lama2 tu aku balik kat bot, ingatkan nak rest kejap, tetiba abang2 sana ajak pegi the other side pulak. Pehhh. Tak terkejar aku. Tak aci. Flipper dorang besar, so swim lagi laju. Ciss! Balik tu, aku dah surrender awal2 atas bot. Tidur terus dalam bot tu. HAHAHAHA!

The next day pulak, abah ajak pegi trekking. Memang malas nak mampus la kan. Tapi apakan daya, terpaksa jugak. Haihhh. So, aku malas nak cerita. Miahahah. Yang bestnya, bila dah balik tu, aku nampak air laut dah naik sampai jeti. Pe lagi. Dari jeti tu, terus aku terjun. Bestttt!

See, air dia sangat clear. Ikan2 pulak suka gigit kaki aku. Woi! ingat kaki aku makanan kau apa? Dush! Tendang ikan. HAHAHHA

The next day, pagi sampai tengah hari, totally a perfect a day to sleep! Hahaha. Bak kata abah, "orang datang sini nak tengok scenery sume, kau datang sini, lepas makan terus tidur. haih". Hahahha. Nasib la bah. Malas nak pegi jalan jauh2 tu. Nampak laut yang sama jugak. :P. Petang tu, aku pergi snorkeling lagi. Kali ni abah tak teman. Dia nak pegi trekking tempat lain pulak. So, aku pun naik la bot tu. Buat muka sepi sebab tak kenal orang lain kecuali abang snorkeling sorang tu. Nasib baik cina2 sebelah aku friendly. Takdelah aku duk termenung je dalam bot tu. Nak turun snorkeling tu, abang snorkeling tu ajak snorkle dengan dia. Nak tunjuk penyu katanya. :P Last2, kitorang swim gila jauh dari bot! Tapi penyu tak jumpa2. Jumpa baby shark je. Dengan ikan todak. Dengan ikan pari. Yang lain sume ikan2 yang tak bahaya. HAHA. Nak balik ke bot balik tu mmg seksa betul sebab kena lawan arus. Adohhh. Menyesal aku ikut abang neh! Dahlah suka2 hati je panggil aku 'bie'. HAHA. geli2. :P

Bila balik resort plak, electric takde. So, aku malas nak masuk bilik. Terus pegi kat tempat ada baby2 penyu tu. Busukkkk gilaaa! Blekh! Hahah. Pastu lepak2 tepi laut dengan abang snorkeling tadi. Bayangkan, kau tengah borak2 dengan dia, tiba2 tak jauh dari kau ada couple tengah buat adegan panassss kat batu2 tu. Adohhh. Awkward takkkkk? Terus aku cakap aku rabun. Tak nampak pa pe. HAHA.

Batu Kucing . Tempat abah pergi trekking sorang2.

Batu kucing II

Dude, crushhh! (finding nemo punya character punya dialog)

Then next day tu, pagi2 lagi terus kena check out. So, baliklah kl dengan hati yang meronta2 nak on9 cepat. HAHAH. Tapi seriously, its a very memorable journey la pergi sana. Eventhough the foods were bad! Hahah. Takkan lupa punya.

Bye2, Pulau Lang Tengah. :'((

For more pictures, just check out my fb. Hm, masa snorkeling tu, betapa aku berharap nak ada camera waterproof punya. Sampai sanggup tanya orang kedai yang jual souvenir bagai bape 1 camera. Dye kata rm60. hmpf, mesti camera yang cikai2 punya. Terus teringat kat camera Sony TX5 yang 10.2 megapixel punya. waterproof, shockproof bagai. Carl-Zeiss lens siap! Aishh! How i wish aku ada that camera time tu. Boleh aku share dengan korang the wonders of the underwater world. :P. Dengan corals yang cantik2 lagi. Haihh.

There, 5 colours to choose. With all the cool features stated there.
And2, I want this pink one please? Pretty please? :)

Monday, May 31, 2010

kaki dah nak tercabut!

28th May and 29th May were the best days ever! I'm one of the volunteer for youth'10. Aku dapat the security team. BESTTTT! Sumpah korang best! Seronok aku cop2 tgn orang (including leher, muka, bagai), cabut2 tiket sampai terkoyak tiket conference dorang. hahahahah. And2, baca ni :

lepas aku cop2 tgn orang, certain yg kata,

1 : pehhh, mcm masuk club plakk!
2 : mcm nak pegi clubbing dohh!
3 : woah, feels like entering a club, hor?

And yeah, majority yang cakap camtu mostly were malays. Huuuuu. Up la tu? blekh!

The SECURITY TEAM! Sayang aa korang! :)
Tiket banyakkkkk!
Kiki, harap2 kita menang! HAHHAHAH
Read that. :D

Sambil tengah jaga2 sume tu, dapat msg from yg 15888 uh. Sumpah aku nak menjerit bagi 1 PWTC uh dengar. hahahha. Balik rumah terus check. This was the thing yang buat aku teruja hari tu :

Hehehehe. 1st time dapat yang 1st choice aku.

So, aku dah accept yang USM uh. And2, aku taktau lg nak major in what. Maybe finance kot. Harap2 aku boleh buat yang terbaik kat situ. tapi, JAUH GILA KOTTTT? adoi. takpe2. Btw, siapa lagi yang dapat offer from USM? Mari kita berjumpa dahulu. HAHAHH

Tuesday, May 25, 2010

Terkena kat muka kau ke, mek?

HAHA. Tak sangka kau pandai fikir yg ayat aku tu memang untuk kau kan? Aku dah risau dah kot2 orang lain yang terasa. hahaha.

Well, i can really make one suffer. More than you think. Yang kau kena sekarang pun belum teruk habis lg. Tak setimpal dengan apa yang kau pernah buat dekat aku dulu2. Just watch out, babe. WATCH OUT!

Lagi teruk dari ni pun boleh.
Mamat jigsaw ni pon datang berguru dengan aku tau!

So, dare to mess with me. U break my heart, i'll break ur face and make u suffer until i feel satisfied.

n ohh, tgk la blog hzn kalau kau berani. blekh!

Flashingback Memories